Affiche kindertoer 2017

 

 

Informatie jeugd 2016:

- Infobrief voor jeugdspelers 2016

- Presentatie infosessie jeugd interclubspelers

- Affiche kindertoer winter 2016

 

Deelname aan jeugdtornooien 2015 door Reinaertjeugd grootste succes ooit met oa een Vlaams Kampioen!

We hebben gemerkt dat de nieuwe criteria om deel te kunnen nemen aan de interclub ervoor gezorgd hebben dat heel wat jeugdspelers de weg hebben gevonden naar zowel de kidtour als de Ethias tour. Nog nooit hebben zoveel Reinaert spelers deelgenomen aan jeugd competitie van tennis Vlaanderen! ( zie onze barometers)
We tekenen in 2015 zelfs een verdubbeling op in vergelijking met vorig jaar ! En nog nooit werden zoveel overwinningen behaald.
Heel wat Reinaertspelers hebben dan ook deelnemen aan het Feest van de Jeugd op zaterdag 5 september in TC Forrest Hills (Wommelgem).


• Alle kinderen die deelnamen aan minstens 5 Kids Toer-tornooitjes, konden naar de Kids Masters met heel veel leuke tennisactiviteiten. Van onze club waren dat Thibo De Loose, Lana Claes en Loeka van Cauwenberg.
• Spelers die 8 of meer tornooien van de Ethias Tour gespeeld hebben, mochten naar de Tennis-Work-Out en kregen een leuke competitietraining met leeftijdsgenootjes over heel Vlaanderen en waar ze ook hun nieuwe rugzak ontvingen. Hier hadden we zes Reinaertspelers: Kasper Impens, Milan Impens, Yorin De Smet, Marthe Puylaert, Yarne De Smet & Lukas Impens.
 

Kasper Impens heeft dit seizoen maar liefst 10 tornooien gewonnen en streed met 7 anderen in de categorie Jongens 12/3 om de titel van Vlaams Kampioen. Kasper: ‘Ik speelde dit seizoen mijn beste matchen met veel supporters, dus kom maar af !’ En ja we hebben voor het eerst op TC Reinaert een Vlaamse Kampioen! Kasper zal op het Lokerse sportgala op 19 december dan ook gehuldigd worden.
Het werd ook reeds gevierd door met zijn supporters naar de halve finale van de Davis Cup te gaan kijken.
 

 
 
 

Jeugdinitiatieven 2015

Omdat we onze jeugdwerking hoog in het vaandel voeren, nemen we ook dit jaar een hele reeks initiatieven om onze jongste leden te laten genieten van hun geliefde sport. Hier vinden jullie een overzicht.

Affiche winter kindertoer 2015

(klik hier voor de affiche van de winter kindertoer 2015)

 

Tornooien jeugdspelers Reinaert
lekker relax, kei-competitief


Ook op jonge leeftijd kan tennis ontspannend spannend zijn.
Ons eigen jeugdtornooi was met 59 deelnemers (waarvan 17 % Reinaertspelertjes) opnieuw een zeer geslaagd initiatief. We noteren een overwinning voor Yorin De Smet , finaleplaatsen voor Kasper Impens en Elena Piers en halve finalisten Pieter D’Haen , Milan Impens en Berten Triest. Een ferme proficiat aan jullie allemaal. We zien jullie graag terug volgend jaar.
Van de jongste jeugdspelers noteren we 56 jongens en meisjes die deelnamen aan de Kindertoer. Maxim Raemdonck heeft het grootste aantal deelnames op zijn naam. Mooi de max, Maxim !
We tekenden dit jaar ook 20 deelnemers op aan het jongerencriterium van de Volvo-tour (de oudere jeugdspelers), met als record maar liefst 19 tornooideelnames van Yorin De Smet bij Jongens 12/3. Hij eindigde dan ook heel hoog in het klassement van Tennis Vlaanderen met maar liefst 43 gewonnen wedstrijden. Gravelgraaf !
Tijdens de zomervakantie is het ook mogelijk om tennislessen te combineren met een tornooi. Zo hebben onze meisjes 16 dit jaar de vier halve finaleplaatsen ingepalmd op het tornooi van SOKS Rupelmonde, met finaal Leonie Claerebout als winnares. Proficiat Reinaertmeisjes !
Graag willen we ons volgend jaar nog straffer voorbereiden op de interclubcompetitie van de jongeren. Daarom deze oproep om je de komende maanden te testen in de Kindertoer.

De data en locaties van tornooien in de nabije omgevingen vinden jullie hieronder:

Datum
12/10/2014 SPORTCENTRUM DE JASMIJN (Oost-Vlaanderen) Sint-Niklaas
19/10/2014 T.C. BECKHAND (Oost-Vlaanderen) Beveren-Waas
2/11/2014 WASE TENNISCLUB (Oost-Vlaanderen) Sint-Niklaas
11/11/2014 T.C. MERELBEKE (Oost-Vlaanderen) Merelbeke
30/11/2014 T.C. DE ZILVEREN KLOMP (Oost-Vlaanderen) Sint-Gillis-Waas
30/11/2014 T.C. SCHELDEDREEF (Oost-Vlaanderen) Dendermonde
7/12/2014 T.C. TOPSPIN (Oost-Vlaanderen) Zele
6/12/2014 V.Z.W. T.C. DE KRIJTE (Oost-Vlaanderen) Oostakker
20/12/2014 DE VALLEI (Oost-Vlaanderen) Temse
27/12/2014 TENNIS 'T BROEKSKEN (Oost-Vlaanderen) Hamme (O.-Vl.)
26/12/2014 T.C. 'T LOBBEKE (Oost-Vlaanderen) Maldegem
23/12/2014 A.R.A. LA GANTOISE (Oost-Vlaanderen) Gentbrugge
24/12/2014 A.R.A. LA GANTOISE (Oost-Vlaanderen) Gentbrugge
26/12/2014 A.R.A. LA GANTOISE (Oost-Vlaanderen) Gentbrugge
29/12/2014 T.C. RACSO (Oost-Vlaanderen) Ledeberg (Gent)

De eerste tornooien van de Volvo-tour hebben plaatsen eind december
We organiseren voor alle jeugdspelers die de ambitie hebben om in de toekomst wat meer competitief te spelen een info-sessie op woensdag 15 oktober 2014 om 19 uur. Spelertjes, ouders en fans van harte welkom !
Mochten jullie nog vragen hebben over onze jeugdinitiatieven, neem dan gerust contact op met Katleen Lebeer via 0476 309 219 of katleen.lebeer@telenet.be

 

Kids Toeren in Zuidelijk & Noordelijk Waasland 2014

Klik hier voor de affiche Zuidelijk Waasland kids toer

Klik hier voor de affiche Noordelijk Waasland kids toer

 

Kindertoer La Gantoise & TC Stekene